Процедура пријављивања

  1. Ученици који желе да полажу пријемни испит за упис у први разред Математичке гимназије електронски се пријављују путем портала https://upisuprvi.mg.edu.rs. Након регистрације (успешно попуњене веб пријаве), добиће на email линк помоћу којег ће да активирају свој налог. Када активирају налог добиће на email Потврду о пријави са идентификационим бројем (у даљем тексту - ИД) - то је интерни број Математичке гимназије под којим ће полагати пријемни испит. Потврду о пријави треба да одштампају и да је понесу на пријемни испит.
  2. Само ученици који су се пријавили путем сајта Математичке гимназије и који имају потврду о пријави могу да приступе полагању пријемног испита за упис у први разред Математичке гимназије.
  3. На полагање пријемног испита треба да понесу потврду о пријави, оверену ђачку књижицу (ђачка књижица са фотографијом и печатом основне школе) и прибор за писање (графитна оловка, гумица и хемијска оловка која пише плавом бојом и која не може да се брише).
  4. Након пријемног испита резултати (под идентификационим бројевима - ИД) ће бити истакнути на огласној табли школе и порталу https://upisuprvi.mg.edu.rs, а сваки ученик ће моћи на свом веб налогу да види колико је поена освојио на пријемном испиту и који задатак је тачно решио, а који погрешно.
  5. Ученици који су положили пријемни испит (освојили 120 и више поена) на свом веб налогу овог портала треба да унесу податке о успеху у основној школи, податке о успеху на такмичењима и податке о освојеним бодовима на завршном испиту, као и шифру коју су добили од Министарства просвете, науке и технолошког развоја под којом ће полагати завршни испит.
  6. Резултате пријемног испита Математичка гимназија прослеђује Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Министарство ће саставити листу ученика који су примљени у Математичку гимназију (на основу резултата пријемног испита, резултата завршног испита и успеха у школовању). Овај списак примљених ученика Министарство доставља Математичкој гимназији која ће организовати упис у први разред Математичке гимназије.

 

Документа потребна за упис у први разред Математичке гимназије: